Posted in

Cum au devenit cizmele elemente esențiale în garderoba femeilor

Photo by Charisse Kenion on Unsplash

Cizmele au devenit un element de bază în garderoba oricărei femei. Fie ele lungi sau scurte, de piele sau material textil, cizmele sunt călduroase și confortabile, și scot din anonimat orice ținută simplă. 

Surprinzător, femeile au început să poarte cizme abea acum 60 de ani, chiar dacă existența acestor încălțări datează încă din secolul al XVII-lea. Asta se datorează funcției cizmelor, careerau purtate în acea perioadă strict de bărbați și soldați, și care nu erau considerate niște elemente esențiale în garderoba feminină. 

Dacă sandalele au fost introduse în viața de zi cu zi a oamenilor de peste 4.000 de ani și au dat naștere stilului sandalelor romane îndrăgite și astăzi, cizmele au o istorie multmai scurtă. Acestea au fost create pentru a oferi gleznei mult mai multă protecție, mai ales în comparație cu sandalele purtate în acea perioadă. Materialul din carecizmele erau făcute era, evident, pielea naturală datorită rezistenței și durabilității ei, dar și pentru că oferea protecție împotriva frigului și a traversării terenurilor dificile. Cum am menționat anterior, pe vremea aceea cizmele erau folosite strict de bărbați, având un carâmb lung până la genunchi, ele fiind folosite pentru călărie, vânătoare, sau misiuni militare. 

De aici a pornit „moda” cizmelor pentru echitație. Acestea aveau un toc înalt de câțiva centimetri, care asigurau poziția corectă a piciorului în etrier. Având în vedere procesul minuțios de producție suferit de aceste cizme, ele au devenit un mod prin care statutul social era determinat. Nu oricine purta cizme, mai ales de echitație, pentru că nu orice își permitea un cal. Spre exemplu, în perioada războaielor, ele erau purtate de comandanții militari de rang înalt. Treptat, ele au început să fie purtate și de femei, doar în situațiile în care ele aveau nevoie să parcurgă distanțe mari pe diverse terenuri neprietenoase.

Photo by Thomas Peham on Unsplash

Odată cu Revoluția Sexuală din America anilor ’60, femeile au început să poarte din ce în ce mai multe elemente vestimentare masculine, cum ar fii pantalonii, cămășile bărbătești și cizmele. Fustele mini au început să fie un mare trend, iar acestea erau purtate cu cizme lungi din piele, care au devenit un must have în viața de zi cu zi a fashionistelor. În anii ’90 însă, acest tip de încălțăminte a suferit schimbări majore, datorită varietății de materiale și culori, care au umplut podiumurile de modă, și care au dat frâu liber exprimării prin vestimentație. Cizmele peste genunchi, cu toc înalt, gros sau subțire, dar și cele plate, cu un print îndrăzneț, au devenit ceva esențial, de nelipsit în garderobele femeilor, mai ales datorită vedetelor care se afișau la rândul lor cu acest stil de încălțări.

Photo by Ronny Sison on Unsplash

Varietățile de ținute care pot fii elevate de o pereche de cizme muschetar sunt nenumărate. Spre exemplu, o pereche de cizme peste genunchi din piele neagră poate fii esențială pentru o ținută mai elegantă, fie cu o rochie mai formală, fie pentru un eveniment mai serios dar care necesită o ținută cu ștaif, iar cele din piele întoarsă se pot preta foarte bine la o ținută simplă dar chic, de zi cu zi, cu pantaloni scurți, sau chiar cu o fustă mini și un cardigan maxi într-un material subțire. 

Alegerea unei perechi de cizme nu este simplă, dar gama largă de produse Helwig Shoes vă ajută să optați pentru pereche potrivită, indiferent de ocazie.

1.    Cizmele muschetar din piele 

Acest tip de cizmă clasică poate scoate din anonimat multe ținute, iar faptul că pot fii purtate atât iarna cât și pe timp călduros, nu poate fii decât un mare avantaj. Ele se pretează excelent pentru un eveniment mai serios, dar pot fii un accesoriu esențial într-o stilizare casual, cu un trenci croit frumos, și niște pantaloni skinny care să pună în evidență cizma.

Source: Helwig Shoes

2.     Cizmele cu șiret 

Având un aer mai sport și mai cool, cizmele cu șiret pot fii foarte chic în combinație cu un pulover oversized, sau chiar o cămașă maxi și o geantă mini într-o culoare diferită. Fie ele din piele naturală, sau piele întoarsă, cizmele cu șiret pot fii folosite în mai multe tipuri de stilizări. Un plus poate fii adus ținutei dacă cizmele au și un toc gros de 5 centimetri, care să aducă puțin grunge look-ului abordat.

Source: Helwig Shoes

3.    Cizmele cu catarame

Un stil mai îndrăzneț și cu care nu poți da greș la o ieșire cu prietenii, cizmele cu catarame aduc un aer nou outfitului tău, și îți vor garanta confort și stil în același timp. Cu o maletă într-o culoare neutră, un cojoc scurt de blană și niște pantaloni skinny de piele, vei fi gata imediat pentru orice întâlnire casual la terasă, la film, sau chiar la cafea.

Join the conversation

Follow us
Cont
Wishlist
Autentificare
Create an account

Va fi trimisă o legătură la adresa ta de email pentru a seta o parolă nouă.

Datele dvs. personale vor fi folosite pentru procesarea comenzii, pentru sustine experienta dvs pe acest site, si pentru alte scopuri descrise in pagina politică de confidențialitate.

Password Recovery

Ai uitat parola? Te rog să introduci numele tău de utilizator sau adresa ta de email. Vei primi o legătură prin email pentru a crea o parolă nouă.

SUS

Cos Cumparaturi 0

RECENTLY VIEWED 0